El telsizi & cep telefonu karşılaştırması

30-10-2020 16:15
El telsizi & cep telefonu karşılaştırması
El telsizi & cep telefonu karşılaştırması

Leave a Comment / Bilgi Bankası, Genel

Günümüz Dünya’sında gelişen teknolojik koşullara hem tam uyum sağlamak, hemde şirket içi iletişim ağınızın kusursuz ve ekonomik olması herkesin öncelikli isteği olsa gerek. Cep telefonu mu kullanmak daha mantıklı yoksa telsiz sistemi diye soracak olanlar için Motorola telsizin neden tercih edilmesi gerektiğini, Dünya’da milyonlarca çalışanın kurum içi haberleşme de can damarı olan telsiz cihazlarının neden daha önem arz ettiğini sizlere açıklayacağız.

motorola telsiz mi cep telefonu mu

Satın alma maliyeti: Akıllı telefonların ortalama maliyetleri 350$ ile 900$ arasında değişirken, Motorola lisanslı el telsizi fiyatları 150$ ile 600$ arasında değişmektedir. Burada en baz alınan modelin (ekransız, tuş takımsız, çok küçük boyutta olmayan) sadece haberleşme talebinize fazlasıyla cevap vereceğini belirtmek isteriz.
Limitsiz haberleşme: Bir cep telefonu ile limitsiz haberleşme ancak seçilen tarife yada yedek telefon bataryalarınız ile kısmı olabilir. Motorola el telsizine sahipseniz ücretsiz, limitsiz ve kesintisiz haberleşme yapabilirsiniz. Bu hususta tek önemli ayrıntı el telsizlerinizin aynı kapsama alanı içinde olması gerekir.
Uzun pil ömrü: Cep telefonlarında internet, muzik, video izleme vb aktiviteler yapılmadığı öngörülür ise ortalama bir telefon görüşmesinde (akıllı telefon için geçerlidir) 8-18saat gidebilmektedir. Ancak el telsizi ile tercih edeceğiniz batarya kapasitesine bağlı olarak 10-20 saat aralığında kullanım süresi mevcuttur.
İşçi güvenliği: Acil durumlarda, afet vb. olaylarda gsm altyapıları çökerken kullanacağınız lokal alan telsiz sisteminde hiç bir kesinti olmadan haberleşmenin can olacağı zamanlarda görüşmeye devam edebilirsiniz.
Ses Kalitesi: Gürültülü ortamlarda telefon sesini duymanız zorlaşırken, Motorola el telsizlerinde yüksek ses gücü yahut uygun aksesuar kullanımları ile bu sorunu çok rahat geçebilirsiniz.
Grup haberleşmesi: Cep telefonu ile ancak 2 kişi aynı anda görüşebilirken, Telsiz sisteminde bu görüşmeyi grup bazında gerçekleştirebilirsiniz.
Sms mesajlaşma: Cep telefonu tarifeniz üzerinden sms gönderip alabileceğiniz aşikardır. Fakat bir Motorola dijital el telsizleri ücretsiz sms gönderip alabileceğinizi söylesek Motorola’nın teknolojik çözümleri yanında çok şaşırtıcı bir detay olacağını sanmıyoruz.
GPS konum takip: Cep telefonu teknolojisinde gps gömülü olan her telefonda yapılabilecek bir uygulamadır. Motorola dijital telsizlerde ise gps özelliği olan cihazlarda ücretsiz ve anlık konum bildirimi ile personel takibini ücretsiz yapabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.