analog ve dijital telsizler

05-07-2023 11:43
analog ve dijital telsizler
Analog ve dijital sayısal telsiz arasındaki temel farklar şunlardır:

1. İletişim Yolu: Analog telsizler, sesin doğrudan modüle edildiği analog bir sinyal kullanırken, dijital telsizlerde ise ses veya veri, sayısal sinyal olarak iletilir.

2. Ses Kalitesi: Dijital telsizler daha iyi ses kalitesi sağlar çünkü sesin analog sinyallerden dijitale dönüştürülmesi sayesinde gürültü ve parazit daha azdır.

3. Güvenlik: Dijital telsizlerde, iletişim şifrelenerek daha yüksek bir güvenlik düzeyi sağlanırken, analog telsizlerde böyle bir şifreleme yoktur ve iletişim daha kolay dinlenebilir.

4. Kapasite: Dijital telsizler daha yüksek kapasiteye sahiptir, çünkü dijital sinyaller daha fazla bilgiyi taşıyabilir ve daha az bant genişliği kullanır. Analog telsizler ise daha düşük kapasiteye sahiptir ve daha fazla bant genişliği gerektirir.

5. Uzun Mesafe İletişimi: Dijital telsizler, analog telsizlere göre daha uzun mesafelere daha iyi iletişim sağlayabilir.

Bu farklar, analog ve dijital telsizler arasındaki en yaygın olanlardır. Tercih edilecek olan, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve iletişim senaryolarına bağlı olarak değişecektir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.